6 februari 2017 Jacintha Lindhout

7 vragen aan Marco!

Vandaag stel ik Marco aan je voor. Deze creatieve duizendpoot is 31 jaar oud en woont in hartje Rotterdam. Designer in hart en nieren met een snelgroeiend Instagram account, maar daar wil hij helaas weinig over kwijt. 7 vragen aan Marco, go!

Waar ben je vandaag mee bezig?
‘’Ik ben vandaag druk bezig met het overzetten van middelen voor het nieuwe Regiobank portaal. Regiobank gaat namelijk over naar een nieuwe versie van het MarketingXpress platform. We zijn de variabele templates, zoals advertenties, posters en leaflets voor alle franchisevestigingen aan het overzetten. Hierdoor kan elke vestiging straks haar documenten weer wat makkelijker personaliseren en bestellen. De overgang zorgt voor vernieuwing, zie het als een nieuwe telefoon. Ik draag mijn steentje bij aan alles waar grafisch inzicht bij komt kijken, zoals lettertypes, resoluties en kleuren. Daarnaast test ik ook alles.’’

Nooit meer fotograferen of nooit meer designen?
‘’Hmm, dat is een moeilijke. Fotograferen denk ik… Ik vind fotograferen een leuke hobby, maar als fulltimebaan vind ik designen leuker. Ik vind het cool om de visie van iemand te vertalen naar iets grafisch. Ik kan de wereld daarmee een stukje mooier maken.’’

Maar, jij bent dus ‘fanatiek’ fotograaf?
‘’Ja, ik vind het leuk om foto’s te maken, om de hort op te gaan en de wereld vast te leggen. En dan vooral om de hele normale situaties vast te leggen. Dingen die je normaal eigenlijk niet fotografeert. Altijd spontane foto’s natuurlijk, niet geposeerd!’’

Wat staat er bovenaan je bucketlist?
‘’De wereld rondreizen… Ik wil alles zien! Er is zoveel meer moois, dat zou ik graag willen ontdekken. Mijn eerstvolgende verre bestemming wordt terug naar mijn eigen roots: de Molukken. Ik wil zien hoe mijn familie daar leeft.’’

‘’Ook ga ik weer terug naar New York. Ik hou van die stad, vooral de multiculturele sfeer. Een soort pretpark voor volwassenen. Daar zou ik ook echt willen wonen. In een koffietentje werken, lekker eten en de stad rondstruinen met mijn camera. Het is echt een stad die altijd leeft. Ik denk dat ik wel iemand ben die van drukte houdt.’’

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?
”Mij kun je ’s nachts wakker maken voor lekker eten. Ik ben een alles-eter en vind het leuk om nieuwe gerechten uit te proberen. Voor iets uit de Indische keuken mag je mij ook altijd wakker maken.”

Welke serie raad je iedereen aan?
”Van alle series die ik heb gezien, toch wel Friends. Die is echt tijdloos. Nu volg ik Westworld, een science fiction film gecombineerd met western. Iets anders, maar ook tof, raad ik ook zeker aan.”

Wat ga je straks eten tijdens de lunch?
”Bruinbrood met knakworstjes en bruinbrood met Nutella. Oh ja, en altijd een sinaasappel erna.”

Wil je meer exclusieve ‘achter de schermen’ kiekjes? Volg ons dan op Instagram!

Tagged:

About the Author

Jacintha Lindhout Kickt op to-do lijstjes, to-the-point gesprekken en gebruiksvriendelijkheid. Leert het liefst elke dag iets nieuws en is een manusje van alles.

AL 15 JAAR HET MEEST GEAVANCEERDE PARTNER RELATIONSHIP MANAGEMENT PLATFORM