26 juli 2015 maarten

Afstudeerder Jacintha onderzoekt Managen van Kansen theorie

Eerder schreven we over onze nieuwe afstudeerder, Jacintha Lindhout. Inmiddels heeft zij haar onderzoek naar de Managen van Kansen-theorie afgerond en haar resultaten gepresenteerd. Afgelopen week is ze met vlag en wimpel geslaagd!

Het was geen geplaveide weg voor onze Commerciële Economie studente. In het vorige artikel gaven we nog aan dat Jacintha onderzoek zou gaan doen naar de marktintroductie van de producten van het Managen van Kansen: het boek, de workshops, de seminars en de app. Maar de vraag lag dieper: namelijk in de validatie van de theorie achter het Managen van Kansen.

Krachtenveld
De risico’s van groeien zijn groot, maar het risico om niet te groeien als organisatie is nog veel groter. Daarnaast wordt de houdbaarheid van producten, diensten en businessmodellen steeds korter en korter. Marges verdampen in de hedendaagse hyperconcurrentie en onzekerheid is de enige constante. De Managen van Kansen-theorie gaat in op de worsteling van ondernemers in dit krachtenveld, met het doel om organisaties dichter bij elkaar te brengen en een gedeelde focus op toegevoegde waarde te creëren door middel van het zien, selecteren en managen van kansen.

Onderzoek
Naar aanleiding van haar theoretisch onderzoek, praktijkonderzoek, vele gesprekken en een brainstormsessie heeft Jacintha een geoptimaliseerd model (zie linker afbeelding) ontwikkeld dat beter inspeelt op de problematiek van de doelgroep. Naar aanleiding van de optimalisatie van het Managen van Kansen-model is het proces van het Managen van Kansen veel duidelijker zichtbaar geworden. Waar het model eerst bestond uit seeing, managing en capitalizing opportunities, bestaat het model nu uit seeing, selecting en managing opportunities. Hierbij is het implementeren van kansen (managing opportunities) toegevoegd en wordt het filteren van kansen (selecting opportunities) duidelijker uitgelicht.

Next best step
De volgende stappen die nu worden gezet, zijn het optimaliseren van de app naar aanleiding van de nieuwe inzichten, zodat de eerste bedrijven aan de slag kunnen met het implementeren van het Managen van Kansen in de organisatie. Daarnaast wordt de website aangepast en wordt de white paper geoptimaliseerd. Wanneer de white paper af is, gaan we met bedrijven om de tafel om de theorie verder te optimaliseren om deze cases vervolgens te verwerken in het boek. Hierna zullen ook de presentaties van de workshops en masterclasses aangevuld worden met het geoptimaliseerde model en de nieuwe inzichten.

JacinthaJacintha over haar afstudeeronderzoek
‘’Ik heb zo onwijs veel geleerd de afgelopen 20 weken. Ik heb mezelf een helikoptervisie aangemeten waardoor ik de generieke bedrijfsproblematiek ging voelen en verbanden ging leggen in het model. Ik wil alle gave bedrijven bedanken die me een kijkje hebben gegeven in hun bedrijfsontwikkeling en innovatieproces. En natuurlijk Rosemarie Konijnenburg, Maarten Elsenaar en Mike Englander, de ontwikkelaars van de Managen van Kansen-theorie.

Bent u even enthousiast over de vorderingen die hebben plaatsgevonden als ik en nieuwsgierig geworden naar het Managen van Kansen? Neem een kijkje op onze website of neem contact op. We publiceren binnen enkele weken de white paper. Deze kunt u dan downloaden via de website, dus stay tuned!’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AL 15 JAAR HET MEEST GEAVANCEERDE PARTNER RELATIONSHIP MANAGEMENT PLATFORM