05

Dec 2016

AHOY verhoogt conversie met offertes in het MX platform

Rotterdam Ahoy biedt haar bezoekers op zoveel mogelijk manieren een positieve ervaring. Al 45 jaar bouwt Rotterdam Ahoy aan dé plek voor grote en kleine, maar altijd one of a kind ervaringen die je inspireren, in beweging brengen en verrijken. Na een rebranding traject wilde Ahoy de beleving en slagingskans van het salesproces ook naar een hoger niveau tillen door meer indruk te maken tijdens de offertefase met professionele offertes. We gingen de uitdaging aan.
Professionele offertes samenstellen met sterke merkbeleving en consistente één-op-één communicatie samengesteld in een intuïtieve omgeving. En het liefst ook nog een beetje snel, met als resultaat een hogere conversie en een versterkt merk. Dat was het doel. 

De oplossing: in drie stappen professionele offertes personaliseren in de studio van het MX platform.
Stap 1: Personaliseren in de Studio

In de Studio stellen de sales- en accountmanagers van Rotterdam Ahoy in korte tijd een uitgebreide offerte samen, volledig binnen de huisstijl. De salesmanagers houden zich alleen nog bezig met het personaliseren van de inhoud, passend bij het event. De dynamische templates met standaard teksten en beelden en de gebruiksvriendelijkheid van de Studio zorgen voor een perfecte match tussen flexibiliteit en snelheid in een strak jasje.
Stap 2: Samenwerken in Mijn Middelen

De gepersonaliseerde offertes worden bewaard in Mijn Middelen. De salesmanagers kunnen hier offertes delen met andere collega’s en voegen gemakkelijk to-do’s en reacties toe. Om zo gezamenlijk de perfecte offerte te kunnen verzenden.  Goede offertes die in het verleden zijn gemaakt kun je binnen enkele klikken weer opnieuw gebruiken door een offerte te dupliceren. Wat goed was in het verleden wordt zo gemakkelijk weer opnieuw gebruikt.
Stap 3: Centraliseren in de Bibliotheek

De offerte templates zijn gecentraliseerd in de Bibliotheek samen met alle andere marketing- en communicatiemiddelen. In deze online omgeving kunnen de sales- en accountmanagers 24 uur per dag, 7 dagen per week en overval waar ze zijn aan de slag met een nieuwe offerte.''Offertes zijn een belangrijk onderdeel in onze communicatie richting onze klanten; in dit geval organisatoren van evenementen. Rotterdam Ahoy is werkzaam in een branche waar ‘beleving’ een belangrijk rol inneemt. Die beleving wilden wij ook in onze offertes. Het offertesysteem gaat uit van templates. Onze sales managers vullen de open velden in, en er rolt een mooi, opgemaakt document uit die wij vol trots aan onze klanten overhandigen. De feedback die wij terugkrijgen is uiterst positief!''

''We zijn af van het ‘geknip en geplak’ in Word en hebben een prachtig, efficiënt platform gekregen waar we snel en professioneel ogende offertes mee kunnen maken. Zo kunnen de sales managers sneller een offerte maken, en zich nog meer focussen op het binnenhalen van mooie evenementen!'' 

Kees de Jong

Marketing Communications Manager Rotterdam Ahoy

Ook jouw conversie verhogen en je merk versterken? Vraag hieronder onze Solution Overview aan voor alle functies en oplossingen van FollowUp, of neem contact op met Jacintha Lindhout via 010 311 0 113
Sta sterker met je partners!
Wil je weten hoe je jouw salesteam kan voorzien van de juiste tools om meer indruk te maken en de klantbeleving naar een hoger niveau te tillen?
Call to action banner Ahoy (png)