5 december 2016 Jacintha Lindhout

AHOY verhoogt conversie met offertes in FollowUp

Rotterdam Ahoy biedt haar bezoekers op zoveel mogelijk manieren een positieve ervaring. Al 45 jaar bouwt Rotterdam Ahoy aan dé plek voor grote en kleine, maar altijd one of a kind ervaringen die je inspireren, in beweging brengen en verrijken. Na een rebranding traject wilde Ahoy de beleving en slagingskans van het salesproces ook naar een hoger niveau tillen door meer indruk te maken tijdens de offertefase met professionele offertes. We gingen de uitdaging aan.

Professionele offertes samenstellen met sterke merkbeleving en consistente één-op-één communicatie samengesteld in een intuïtieve omgeving. En het liefst ook nog een beetje snel, met als resultaat een hogere conversie en een versterkt merk. Dat was het doel. 

Ahoy offertes

De oplossing: in drie stappen professionele offertes personaliseren met FollowUp.

 

Professionele offertes personaliseren

Stap 1: Personaliseren in de Studio
In de Studio stellen de sales- en accountmanagers van Rotterdam Ahoy in korte tijd een uitgebreide offerte samen, volledig binnen de huisstijl. De salesmanagers houden zich alleen nog bezig met het personaliseren van de inhoud, passend bij het event. De dynamische templates met standaard teksten en beelden en de gebruiksvriendelijkheid van de Studio zorgen voor een perfecte match tussen flexibiliteit en snelheid in een strak jasje.


Samenwerken aan middelenStap 2: Samenwerken in Mijn Middelen
De gepersonaliseerde offertes worden bewaard in Mijn Middelen. De salesmanagers kunnen hier offertes delen met andere collega’s en voegen gemakkelijk to-do’s en reacties toe. Om zo gezamenlijk de perfecte offerte te kunnen verzenden.  Goede offertes die in het verleden zijn gemaakt kun je binnen enkele klikken weer opnieuw gebruiken door een offerte te dupliceren. Wat goed was in het verleden wordt zo gemakkelijk weer opnieuw gebruikt.


Professionele offertes AhoyStap 3: Centraliseren in 
de Bibliotheek
De offerte templates zijn gecentraliseerd in de Bibliotheek samen met alle andere marketing- en communicatiemiddelen. In deze online omgeving kunnen de sales- en accountmanagers 24 uur per dag, 7 dagen per week en overval waar ze zijn aan de slag met een nieuwe offerte.

 

De voordelen op een rij

  • Hogere conversie – door professionaliseringsslag
  • Snel resultaat – ter plekke samen te stellen in de Studio
  • Consistente boodschap – dankzij vooraf ingestelde titels, tekst en beelden
  • Merk geladen offertes zonder design skills – met behulp van slimme templates
  • Samenwerken met collega’s – door het toevoegen van to do’s en reacties

 

Kees de Jong

”Offertes zijn een belangrijk onderdeel in onze communicatie richting onze klanten; in dit geval organisatoren van evenementen. Rotterdam Ahoy is werkzaam in een branche waar ‘beleving’ een belangrijk rol inneemt. Die beleving wilden wij ook in onze offertes. Het offertesysteem gaat uit van templates. Onze sales managers vullen de open velden in, en er rolt een mooi, opgemaakt document uit die wij vol trots aan onze klanten overhandigen. De feedback die wij terugkrijgen is uiterst positief!”

”We zijn af van het ‘geknip en geplak’ in Word en hebben een prachtig, efficiënt platform gekregen waar we snel en professioneel ogende offertes mee kunnen maken. Zo kunnen de sales managers sneller een offerte maken, en zich nog meer focussen op het binnenhalen van mooie evenementen!”

Kees de Jong

Marketing Communications Manager Rotterdam Ahoy

Ook jouw conversie verhogen en het je merk versterken? Vraag hieronder ons Solution Overview aan voor alle functies en oplossingen van FollowUp, of neem contact op met Jacintha Lindhout via 0180 – 44 22 99.


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tagged: , ,

About the Author

Jacintha Lindhout Kickt op to-do lijstjes, to-the-point gesprekken en gebruiksvriendelijkheid. Leert het liefst elke dag iets nieuws en is een manusje van alles.

AL 15 JAAR HET MEEST GEAVANCEERDE PARTNER RELATIONSHIP MANAGEMENT PLATFORM