28

Jul 2017

Bespaar kosten en CO2 met printruns

De marketingafdeling van een franchiseorganisatie of multinational zal het zeker bekend in de oren klinken: een nieuwe campagne gaat starten, dus al het campagnemateriaal moet zo snel mogelijk naar de franchisekantoren, vestigingen of partners. De vormgever maakt een aantal prachtige materialen en verstuurt deze naar de producent. De producent ontwikkelt alle materialen en verzorgt daarna de distributie.
Dan komt het natuurlijk wel eens voor dat een aantal van die toegestuurde materialen in de kliko verdwijnen. Want het ene kantoor heeft geen tijd om te flyeren, en het andere kantoor heeft geen ruimte op de stoep voor de stoepbordposter. Zonde van het materiaal en het milieu: dat kan efficiënter en groener!

Als alle betrokkenen zelf een gepersonaliseerd campagnepakket samenstellen krijg je inzicht in de hoeveelheid promotiemiddelen die nodig zijn per lokale vestiging. Zodra alle wensen binnen zijn, kunnen er precieze hoeveelheden doorgegeven worden aan de vertrouwde producent. Omdat er nu inzicht is in de exacte hoeveelheid campagnemateriaal dat er nodig is, houd je aan het einde van de rit minder restmateriaal, kosten en CO2-uitstoot over! De producent hoeft nu geen overbodig materiaal meer te drukken en te versturen. Het organiseren van zo’n printrun gaat natuurlijk niet vanzelf. Een aantal belangrijke zaken op een rij:

Maak afspraken met je producent
Zorg dat jouw producent weet van de campagne en maak afspraken over de komende printrun(s).

Kondig de campagne aan
Breng de betrokkenen op de hoogte met een aankondigingse-mail via bijvoorbeeld ons Marketing Extranet. Introduceer de campagne en leg uit wanneer de campagnemiddelen klaar staan om gepersonaliseerd te worden.

Centraliseer alle middelen
Showcase alle middelen op een centrale locatie in de Cloud. Zo kunnen de betrokkenen aangeven welk campagnemateriaal zij willen ontvangen. Ook hiervoor is ons Marketing Extranet goed in te zetten.

Besparen maar!
Krijg een overzicht van alle campagnematerialen die geproduceerd moeten worden en bespaar op printkosten, portokosten en CO2-uitstoot! De overzichtelijke rapportage van het Marketing Extranet kan helpen bij het inzichtelijk maken van de besparingen.

Hulp nodig bij het inrichten van een efficiëntere werkmethode door middel van een printrun of informatie uitwisselen over deze kostenbesparing? Wij helpen je graag verder. E-mail met Remco Vermeer of bel hem op 010 - 311 0 113. Je kunt ook je telefoonnummer hieronder achterlaten, dan belt hij je zo snel mogelijk terug!