9 februari 2015 Frank Kauffmann

Binnen een week regionaal campagne voeren? Geen punt volgens Frank

Binnen MarketingXpress zijn verschillende specialisten te vinden, onder andere de programmeurs, accountmanagers, grafisch vormgevers en implementatiemedewerkers. Bij de laatste mag ik mezelf  rekenen. Als het gaat om het (op)leveren van een product of een dienst voor onze klanten, staat kwaliteit hoog in het vaandel. We hebben tal van regels, afspraken, planningen en methodes in het leven geroepen om producten en diensten van de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. In mijn blog licht ik het MarketingXpress platform en het implementatieproces toe.


Ik ben Frank Kauffmann. Bij  MarketingXpress begon ik als stagiair. Inmiddels ben ik afgestudeerd en werkzaam als implementatie- en supportmedewerker. Naast dat ik klanten help met hun vragen, besteed ik ook veel tijd aan het klaarzetten van campagne-uitingen in het MarketingXpress platform. 

 

 

Wat is het MarketingXpress platform eigenlijk?
Het is een omgeving die wij voor al onze klanten hebben gecreëerd. Een plek waar mensen en organisaties kunnen samenwerken en waar onze klanten gebruik kunnen maken van alle innovatieve krachten die de moderne tijd met zich meebrengt. Doordat er verschillende tools beschikbaar zijn, kunnen organisaties efficiënter, effectiever en vooral innovatiever te werk gaan. Zo worden marketing, sales, ICT en de meningen en ideeën van klanten naadloos op elkaar afgestemd.

Het implementatieproces, een teamprestatie
Als implementatiemedewerker word ik ingezet bij een van de laatste fases in het proces van het klaarzetten van campagne-uitingen in het MarketingXpress platform. Laat ik een klant die contact heeft opgenomen voor het beschikbaar maken en personaliseren van lokale campagne-uitingen als voorbeeld nemen. Ook niet onbelangrijk: de campagne start over een week. Flyers, posters, advertenties… alle campagne-uitingen moeten zo snel mogelijk worden opgeleverd en toegevoegd aan de omgeving van de klant. De stappen die het team van MX moet doorlopen, zijn opgesplitst in vijf fasen:

Fase 1. Om alle wensen zo goed mogelijk te realiseren stemt de projectmanager met de klant af wat alle opties en mogelijkheden zijn. Omdat de klant in dit voorbeeld veel filialen onder zijn hoede heeft, is het belangrijk dat alle middelen gepersonaliseerd kunnen worden. Dat betekent dat alle medewerkers zelfstandig de campagnematerialen aan kunnen passen. De klant weet waar hij aan toe is, zijn uitdaging wordt overgedragen aan het team van MX en kan zich weer richten op zijn dagelijkse werkzaamheden.

Fase 2. De grafisch vormgevers ontvangen vervolgens de campagne-uitingen van de klant. Wanneer de grafisch ontwerpers de middelen eenmaal hebben klaargezet, kan ik me gaan focussen op het ter beschikking zeggen van de middelen.

Fase 3. In deze fase breng ik mijn aandeel in. Met de bestanden die voor mij zijn klaargezet en met mijn kennis van het MarketingXpress platform ben ik in staat om de campagne-uitingen vingervlug ter beschikking te stellen aan de klant.

Fase 4. Zodra alle middelen zijn geïmplementeerd, koppelen we in deze fase terug naar de klant en vindt er een testronde plaats. Het komt wel eens voor dat de klant wat kleine wijzigingen heeft ten opzichte van zijn eerste wensen. Nu zijn wij bij MarketingXpress de moeilijkste niet en helpen we onze klanten graag aan een volledig gepersonaliseerd eindproduct dat aan alle wensen voldoet.

Fase 5. In fase 5, wanneer de laatste aanpassingen zijn doorgevoerd, zijn alle campagne-uitingen gereed en beschikbaar in de omgeving van de klant. Onze klant kan beginnen met nationaal en/of regionaal campagnevoeren. Naast dat ik een implementatiemedewerker ben, ben ik ook een supportmedewerker. Dit betekent dat ik niet alleen voor, maar ook tijdens en na de campagne controles uitvoer om de kwaliteit te waarborgen. Daarnaast sta ik gereed om tussentijdse spoedjes of vraagstukken op te pakken.

Heb je specifieke vragen over het implementatieproces, wil je meer weten over MarketingXpress, of wil je ook ontzorgd worden bij campagnevoeren of andere uitdagingen? Bel 0180-442299 en vraag naar Frank. Wilt u liever eerst meer informatie ontvangen over onze tools? Check dan de Tools website of vraag per mail naar de persoonlijke brochure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AL 15 JAAR HET MEEST GEAVANCEERDE PARTNER RELATIONSHIP MANAGEMENT PLATFORM