16 september 2014 Claire Heijmans

Ever-Art-Design zet app in ter introductie van drukwerk mogelijkheden

Ter promotie van de veelzijdigheid van de digitale drukkerij van Ever-Art-Design, is er een speciale app door MarketingXpress ontwikkeld. Door het gebruik van deze app kunnen prospects op een ludieke wijze kennis maken met de verschillende producten die Ever-Art-Design aanbiedt. In dit artikel wordt meer verteld over de aanleiding, mogelijkheden en functionaliteiten van deze app.

Ever-Art-Design beschikt over de know-how om de nieuwste technologieën geautomatiseerd toe te passen in pre-press, drukwerkproductie en -afwerking. Om de awareness te verhogen en de doelgroep erop te wijzen dat de drukwerkmogelijkheden oneindig zijn, heeft Ever-Art-Design een open dag georganiseerd. Er is een teaser app ontwikkeld om, na de kennismaking tijdens de open dag, contact te blijven houden met prospects.

Portaal
Bij MarketingXpress hebben alle klanten een speciale toegangspoort/portaal waarmee zij gebruik kunnen maken van een omgeving/webpagina dat onderdeel is van het systeem van MarketingXpress. Het portaal van Ever-Art-Design is onder andere ingericht voor het ontwikkelen van gepersonaliseerde kennismakingskaartjes of e-mails. Wanneer een medewerker van Ever-Art-Design op een ludieke wijze een prospect wil benaderen, voert deze in het portaal de gegevens in van een prospect. Denk aan de naam, het geslacht en de taal die deze dame of heer spreekt. Vervolgens genereert het systeem van MarketingXpress een gepersonaliseerd kennismakingskaartje dat vervolgens gedrukt of gemaild kan worden.

App
Wanneer een prospect het kennismakingskaartje ontvangt of de e-mail opent, wordt deze bij de juiste naam en in de goede taal aangesproken. Prospects worden erop attent gemaakt dat zij gratis en vrijblijvend kennis kunnen maken met de producten van Ever-Art-Design, door op de bijgevoegde link te klikken of de QR-code te scannen. Vervolgens komt men terecht op de app van Ever-Art-Design. Een leuke bijkomstigheid is het feit dat deze app responsive is, dit wil zeggen dat de app zich aanpast aan verschillende beeldscherm afmetingen en geschikt is voor mobile devices.

Voorproefje
Op de app blijkt al snel dat er een aantal producten wordt aangeboden om gratis uit te proberen. Zo kan er, bijvoorbeeld, een foto naar keuze worden geüpload met – optioneel – een tekst naar keuze. Met één druk op de previewknop kan een prospect bepalen of de afbeelding naar wens is. Na akkoord wordt er om de adresgegevens gevraagd en kan er besteld worden. De prospect wordt keurig bedankt voor het plaatsen van de bestelling, waarna de order automatisch bij Ever-Art-Design wordt geplaatst. De database dat achter deze app schuilt, staat in verbinding met het portaal van Ever-Art-Design. Deze database houdt zowel bij hoe vaak prospects de app bezoeken als het aangeven dat een bestelling is geplaatst. Iedere link is uniek, waardoor prospects niet oneindig bestellingen kunnen plaatsen.

Ontwikkeling
Ever-Art-Design koos ervoor om zelf de stijl en de designs aan te leveren. Dit klinkt logisch, zeker wanneer het woord design terugkomt in de naam van de organisatie. Vervolgens is de front end developer aan de slag gegaan met overzetten van deze stijl naar een online prototype. Na goedkeuring van Ever-Art-Design, is onze developer begonnen met het ontwikkelen en klaarzetten van de app. Het systeem wordt voor de laatste keer gecontroleerd op bugs (nee geen beestjes, maar foutjes in het systeem), waarna Ever-Art-Design de acceptatietest doet. Na goedkeuring gaat de app live.

Wil je weten hoe dit ook voor jou kan werken? Neem gerust contact met ons op, wij staan graag voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AL 15 JAAR HET MEEST GEAVANCEERDE PARTNER RELATIONSHIP MANAGEMENT PLATFORM