1 januari 2017 Richard Koorevaar

Fedrigoni maakt verpletterende indruk met datagestuurd klantportaal

In een wereld waar digitaal steeds meer aandacht krijgt, blijft Fedrigoni toch zweren bij papier. Ze zijn 3 eeuwen geleden begonnen in Italië met het produceren van papier, en leveren inmiddels ook in Europa, Afrika, Azië en de Verenigde Staten. Papier en karton van prachtkwaliteit en in schitterende kleuren. Sinds 2011 levert Fedrigoni in de Benelux ook rechtstreeks aan drukkers en ontwerpers. De experts van Fedrigoni weten van de hoed en de rand over welk papier voor dat ene project, van groot tot klein, het beste is.

Klantportal Fedrigoni

3243 ARTIKELEN, 22 VERSCHILLENDE COLLECTIES, 100 SERIES, 300 KLEUREN, ACTIES, PRIJSAFSPRAKEN EN CAMPAGNES.

Rekening houden met deze data en het verkrijgen van de juiste prijsinformatie gebeurde tot voor kort handmatig. Het salesteam van Fedrigoni was hierdoor veel tijd kwijt aan het samenstellen van offertes. Daarnaast kregen (potentiële) klanten een algemene brochure, waar geen rekening gehouden werd met de aangepaste prijzen. Dat kan beter.

 

De Fedrigoni Database

DatabaseDe database is het kloppende hart van de FollowUp-aansluiting van Fedrigoni. Wij hebben voor Fedrigoni alle informatie overzichtelijk op een centrale locatie geplaatst. Alle informatie die voor de salesmedewerkers relevant is, is opgenomen
in verschillende tabellen. Kleuren, prijzen, regio’s, salesmedewerkers en nog véél meer, alles staat er in. Als kers op de taart worden de prijswijzigingen automatisch doorgevoerd door middel van een API. Dat scheelt een hoop tijd.

 

Gepersonaliseerde brochure en webshop

De klantportal van Fedrigoni hebben we aangesloten op de database. De klantportal zorgt ervoor dat het dikke stalenboek niet meer nodig is en dat de acties, afspraken, prijswijzigingen en campagnes automatisch meegenomen worden. Prospects en klanten kunnen eenvoudig het gewenste papier selecteren en hier een brochure van downloaden. Ze krijgen zo een brochure op maat die precies aansluit bij hun wensen. Bijna alle informatie is openbaar. Er is alleen een account nodig om naast de papiersoorten ook de prijzen te zien. Aan dit account worden bijvoorbeeld speciale afspraken of acties gekoppeld, zodat de klant altijd de kloppende prijzen kan bekijken. Dit account kan eenvoudig aangevraagd worden op de Klantportal van Fedrigoni.

 

 Koppeling met managementinformatiesysteem

Veel drukkerijen gebruiken managementinformatiesystemen voor onder andere voorraadbeheer, facturatie en relatiebeheer. Ook de klanten van Fedrigoni werken hiermee. Via het Verbindingsplatform van MarketingXpress hebben we een koppeling gemaakt tussen deze managementinformatiesystemen en de nieuwe database van Fedrigoni, zodat de klanten op elk moment van de dag de juiste informatie kunnen opvragen in hun eigen vertrouwde omgeving.

De voordelen op een rij:

  • Een effectiever salesproces
  • Alle belangrijke informatie staat centraal in één database
  • Klanten hebben toegang tot de meest recente prijsinformatie
Tagged: ,

About the Author

Richard Koorevaar Je kan hem wakker maken voor de nieuwste technologische ontwikkelingen. Kijk niet raar op als hij tegen zijn pols praat – hij heeft een innige band met zijn Smartwatch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

A creative network for better and more sales