5 januari 2017 Richard Koorevaar

Geautomatiseerde brochures door up-to-date database

D’ieteren Auto verzorgt in België de invoer, logistiek en distributie van onder andere de merken Audi, Skoda, Volkswagen en Seat. Daarnaast verzorgt D’ieteren ook de onderdelen en accessoires van deze merken, zoals winterbanden en velgen. Met een marktaandeel van 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop mogen ze zichzelf de grootste autoverdeler in België noemen. Wij mochten hen helpen met geautomatiseerde brochures.

D’ieteren Auto heeft door de verkoop van auto’s en accessoires een ontzettend grote hoeveelheid aan data die constant verandert. Denk aan velgen, in verschillende maten, voor diverse merken in allerlei kleuren. Dit stond voorheen in verschillende Exceldocumenten, die via de e-mail heen en weer gestuurd werden. Hierdoor ging er tijdens het opstellen van de brochures veel tijd verloren, waardoor de dealers steeds over verouderde informatie beschikte. Wij hebben D’Ieteren Auto geholpen bij het centraliseren van alle data. Deze data hebben we gekoppeld aan diverse slimme templates.

Geautomatiseerde brochures D'ieteren

De uitkomst:

 

1. Alle data in één overzichtelijke omgeving

D'Ieteren databaseDe Database staat voor D’ieteren centraal in FollowUp. Hierin is alle informatie verwerkt over onder andere de accessoires, modellen en winterkits. Deze informatie is geïntegreerd in FollowUp. Het systeem is gebruiksvriendelijk en biedt D’ieteren de mogelijkheid om met het hele team wijzigingen door te voeren in de data, zodat ze geen gebruik hoeven te maken van Excellijsten. Nog een groot voordeel: één wijziging in de database wordt direct overal doorgevoerd, waardoor alle middelen altijd up-to-date zijn.

 

2. Geautomatiseerde brochures

Winterkit D'ieterenDe database van D’ieteren Auto is gekoppeld aan de geautomatiseerde brochures van D’Ieteren Auto. In samenwerking met de krachtige Studio is het voor D’Ieteren mogelijk om professionele brochures samen te stellen, gebaseerd op de wensen en behoefte van haar klanten. D’ieteren Auto kan via de Studio selecteren welke automodellen er opgenomen moeten worden in de Winterkit brochure. De informatie blijft door de koppeling met de database altijd up-to-date.

 

3. Complexe berekeningen binnen uitgebreide templates

Geautomatiseerde brochuresDe templates van D’ieteren zijn zeer geavanceerd. Zo wordt de inhoudsopgave automatisch opgesteld aan de hand van de gekozen brochure-onderdelen uit de Studio. De digitale variant van de brochures bevat interactieve elementen om het gebruikersgemak te vergroten. Content wordt automatisch op de pagina’s geplaatst. En zo zijn er nog een aantal elementen die de gebruiksvriendelijkheid en de look-and-feel van de geautomatiseerde brochures verbeteren.

De voordelen op een rij:

  • Alle middelen altijd up-to-date door de database
  • Geen gerotzooi met oude Excel-lijsten
  • Binnen no-time geautomatiseerde brochures samengesteld

Geïnteresseerd in een soortgelijke oplossing? Neem dan contact met ons op.

Tagged: ,

About the Author

Richard Koorevaar Je kan hem wakker maken voor de nieuwste technologische ontwikkelingen. Kijk niet raar op als hij tegen zijn pols praat – hij heeft een innige band met zijn Smartwatch.

AL 15 JAAR HET MEEST GEAVANCEERDE PARTNER RELATIONSHIP MANAGEMENT PLATFORM