8 juli 2015 Jacintha Lindhout

Hologic gaat aan de slag met het Managen van Kansen

De ‘Managen van Kansen’-workshop is een drie dagen durende, intensieve workshop met tal van hands-on, interactieve en praktische elementen. Dit om ervoor te zorgen dat men weggaat met een sterke visie op het zien, selecteren en managen van kansen en hoe je toekomstige stappen kunt zetten om te bouwen aan je innovatiewaarde. Maar hoe beleven professionals zo’n ‘Managen van Kansen’-workshop? Paula Scully vertelt hier meer over in een interview over haar ervaringen tijdens het volgen van de ‘Managen van Kansen’-workshop met haar team. Dit keer is de ‘Managen van Kansen’-workshop gegeven door Mike Englander, co-oprichter van het Managen van Kansen.Managen van Kansen Paula Scully

Kunt u me wat meer vertellen over Hologic?
Hologic is een gezondheidszorgbedrijf, gericht op de gezondheid van vrouwen. Hologic bestaat uit drie pijlers. We ontwikkelen en leveren medische beeldapparatuur, chirurgische producten en diagnostische producten. Ik werk voor de medische beeldapparatuur producten. Hieronder vallen oplossingen voor de gezondheid van de borst en het skelet. Wat wij eigenlijk doen, is gericht op het verbeteren van vroege detectie van borstkanker, het verbeteren van de diagnostische nauwkeurigheid en het leveren van technologieën waarbij we voortdurend individuele oplossingen ontwikkelen voor onze patiënten.”

Wat waren uw verwachtingen voor aanvang van de ‘Managen van Kansen’-workshop?
“Vooraf konden we ons moeilijk een voorstelling maken bij wat de ‘Managen van Kansen’-workshop zou inhouden. Ik denk dat we een beetje bevooroordeeld waren door eerdere salescursussen. We dachten dat het een typische salescursus zou zijn.”

Kunt u mij meer vertellen over uw ervaringen met de ‘Managen van Kansen’-workshop?
“Ik vond de aanpak erg verfrissend. Ik was zeer verrast over de mate van betrokkenheid en hoe dynamisch en proactief we te werk gingen. Ik kreeg andere tools aangereikt dan die ik voorheen toepaste. Dit heeft wellicht invloed op de aanpak binnen mijn rol en binnen mijn team. Mijn team denkt daar hetzelfde over. De presentator, Mike Englander, was erg betrokken en zorgde ervoor dat wij de onderwerpen in alle openheid konden aansnijden en bediscussiëren over hoe we momenteel werken en hoe we anders naar zaken kunnen kijken. Hierdoor kwamen er nieuwe inzichten naar boven.

Dankzij de workshop is er een andere mindset ontstaan. Bij mij en binnen mijn team. Hierdoor kunnen wij salesleads op een andere manier gaan onderzoeken en ontdekken.”

Waarom is het Managen van Kansen een perfect fit voor Hologic?
“De afgelopen maanden heeft Hologic in een periode van verandering gezeten. De oude wereld waarin de organisatie werkzaam was, is verdwenen en is veranderd in een nieuwe wereld met een nieuw businessmodel. Deze nieuwe wereld is een erg proactieve, dynamische en op groei gerichte business, waarbij de visie van het bedrijf gericht is op het ontwikkelen van producten en het opleiden van professionals. Ik denk dat deze workshop ons heeft geholpen en ons naar een hoger operationeel niveau heeft getild.”

Wat heeft u ervan opgestoken?
“Als professional die gericht is op sales, ben je vaak bezig met de bekende kansen. Ik denk dat je toch snel in je vertrouwde, comfortabele omgeving blijft, waarbij je altijd naar dezelfde personen toegaat voor informatie. Je moet stoppen om in je vertrouwde wereld te blijven werken. Je moet je focussen op het ontdekken van kansen in de omgeving. Een belangrijk onderdeel van hetgeen ik heb geleerd bij de workshop, is om inspirerende netwerken op te zetten. Want wanneer je een bredere scope hanteert, krijg je meer informatie terug die je toe kunt passen voor de flow van je salespipeline. Mike had het tijdens de workshop niet zozeer over het managen van resultaten, maar over het managen van het proces.”

Aan welk type organisaties kunt u de ‘Managen van Kansen’-workshop aanraden?
“De ‘Managen van Kansen’-workshop is waardevol voor start-ups, waar mensen met een frisse insteek proberen te begrijpen hoe ze hun businessmodel kunnen optimaliseren. De workshop is ook enorm waardevol voor bestaande bedrijven, omdat je het gevaar loopt vast te komen zitten in de sleur van de dagelijkse activiteiten. Je kunt niet verwachten dat je jaar na jaar hetzelfde kunt blijven doen. Je moet constant in beweging blijven om verandering toe te kunnen laten. Je moet je blijven richten op de toekomst. En als bedrijf willen we blijven bloeien en groeien om onze marktpositie te verstevigen.”

Welke veranderingen heeft u na de workshop doorgevoerd?
“We werken nu beter samen en hebben meer focus op onze visie. We zijn nu aan het ontdekken hoe we problemen op andere manieren kunnen oplossen. We doen dingen niet meer zoals we die altijd al deden. We delen onze ideeën en bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. We zijn nu aan het kijken hoe we aan de hand van ‘bold steps’ onze organisatie kunnen verbeteren. Ook geven we er een meer competitieve draai aan. Er zijn hierdoor al vele ideeën naar voren gekomen over hoe we Hologic kunnen verbeteren. Het is nu zaak om ons de theorie achter het Managen van Kansen te integreren in onze dagelijkse activiteiten. Hiervoor gaan we de ‘Managen van Kansen’-app gebruiken.”

Hoe voel jij je bij deze verandering?
“Ik heb meer energie en positiviteit gekregen om nieuwe dingen te proberen. Ik durf zaken nu anders aan te pakken door moedig te zijn en zaken op een andere manier op te lossen.”

Wilt u meer weten over wat het Managen van Kansen voor uw organisatie kan betekenen? Bezoek managingopportunities.com en kom in contact!

Tagged:

About the Author

Jacintha Lindhout Kickt op to-do lijstjes, to-the-point gesprekken en gebruiksvriendelijkheid. Leert het liefst elke dag iets nieuws en is een manusje van alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AL 15 JAAR HET MEEST GEAVANCEERDE PARTNER RELATIONSHIP MANAGEMENT PLATFORM