07

Aug 2014

J. Van Till & M. Elsenaar praten over het onbenut potentieel van ICT

Dinsdag 5 augustus heeft een inspirerend gesprek plaatsgevonden tussen Jaap van Till, connectivist en Emeritus Hoogleraar ICT en Maarten Elsenaar, de drijvende kracht achter MarketingXpress over het onbenut potentieel van ICT, het beantwoorden van ondernemingsvraagstukken en maken van verbindingen tussen mensen en techniek. De heren spraken af bij Hotel New York, voormalig directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn; de verbinding tussen Nederland en Amerika.

“Alle techniek is wel voor handen, maar we gebruiken slechts 10% van de mogelijkheden”

Wanneer bezoekers de website van MarketingXpress openen is dit het eerste wat men ziet. Niet voor niets wordt de quote van Jaap van Till benadrukt; het ontbreekt organisaties aan kennis en inzicht om ICT menselijk en toepasbaar te maken. ‘Betere informatie over het verbinden van creativiteit, ondernemerschap en ICT zorgt voor toegang tot een enorme ongebruikte innovatiekracht. Het is nu tijd om te innoveren en om ambities waar te maken’, aldus Maarten Elsenaar.

Doel van het gesprek
Het doel van het gesprek was het uitwisselen van ideeën en zienswijze over de rol van mensen in netwerken, het belang van externe visies en het ontstaan van een digital corridor in Europa waarin Nederland een centrale rol speelt.

IMG_7046 (jpg)
Jaap van Till en Maarten Elsenaar lopen samen over de kade van de Kop van Zuid


Port of Rotterdam

Het gesprek gericht op verbinden, vond plaats op een plek dat ruim 100 jaar boegbeeld is geweest voor de verbinding tussen de stad - in het beloofde land - New York en Maasstad Rotterdam. Een inspirerende plek, dat nu één van de belangrijkste kruispunten van mensen en goederenstromen ter wereld is.

Binnenkort wordt het volledige gesprek gepubliceerd. Wie graag wil ondernemen en van gedachte wil wisselen met de experts van MarketingXpress, kan vrijblijvend contact opnemen door te bellen naar 010 - 311 0 113 of door een e-mail te sturen naar support@marketingXpress.net.