10

Jan 2019

Een lokaal cadeau voor nieuwe klanten!

RegioBank organiseerde in het najaar van 2018 de Betaalcampagne lokaal om nieuwe klanten te verwelkomen met een lokaal cadeau. Wij mochten hen helpen met ons Marketing Extranet.

Het afgelopen jaar hebben wij RegioBank mogen ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van een unieke campagne: de Betaalcampagne Lokaal. RegioBank had met deze campagne twee doelen: nieuwe betaalklanten verwelkomen en het lokale ondernemerschap bevorderen. We hebben alle middelen voor deze campagne beschikbaar gemaakt via het Marketing Extranet. Door geen gecentraliseerd maar een lokaal campagneaanbod te creëren, werd dit een uniek project voor zowel RegioBank als MarketingXpress.
,,De Betaalcampagne lokaal hebben we gemaakt in co-creatie met onze adviseurs. Het overgrote deel van onze adviseurs heeft vol enthousiasme aan de actie meegedaan. Vooral het aspect 'lokaal voor lokaal' sprak onze adviseurs erg aan. De campagne heeft niet alleen veel nieuwe klanten opgeleverd, we hebben daarmee ook laten zien waar Regiobank voor staat: een bank in de buurt die bijdraagt aan de regio."  Rachel Bergkamp - Communicatieadviseur


1. Nog steeds de bank in de buurt
RegioBank kiest er bewust voor om zijn vestigingen te lokaliseren in dorpen en kleine steden. Met ruim 530 vestigingen blijven zij de bank in de buurt. De lokale Zelfstandig Adviseurs kennen de klanten en weet wat er speelt in de omgeving. Ze nemen de tijd voor een goed gesprek met een kop koffie. Met de overtuiging dat lokale gemeenschappen waardevol zijn en de missie om te bankieren met de menselijke maat.
2. Lokale samenwerking tussen adviseur en winkelier
De Zelfstandig Adviseurs van RegioBank konden zelf kiezen met welke winkelier zij wilden samenwerken voor de Betaalcampagne lokaal. En ook hoe zij deze samenwerking verder invulden. Bijvoorbeeld een cadeaubon van € 25 te besteden bij een bloemist, een lunchroom of een bakker. Die cadeaubon kreeg de klant bij het afsluiten van een nieuwe betaalrekening. De adviseurs hadden zelf in de hand met welke winkelier zij wilden samenwerken. Doordat zij dit zelf regelden, hielpen de adviseur en de winkelier elkaar met het promoten van de actie en bouwden zij een partnernetwerk door lokale marktbewerking op in de regio.
3. Gepersonaliseerde uitingen met het Marketing Extranet
Bij een persoonlijke campagne horen ook persoonlijke uitingen. RegioBank heeft met het Marketing Extranet de mogelijkheid om de campagne-uitingen in de look and feel van RegioBank te publiceren. Daarnaast kunnen de lokale adviseurs de middelen ook personaliseren.

Voor het eerst werd het mogelijk om een lokaal aanbod te creëren. Wat normaal bestond uit alleen een gecentraliseerd aanbod, werd nu lokaal. Dit betekent dat elk kantoor zijn of haar eigen uitingen kon personaliseren. Naast de gepersonaliseerde kantoorgegevens, nu ook met eigen foto’s, aanbod en teksten.

Het resultaat? Een campagne die aansloeg bij de Zelfstandig Adviseurs. We hebben samen met RegioBank gedurende zes weken ruim1.000.000 (!) gepersonaliseerde uitingen weten te realiseren. Dit door een combinatie van: RegioBank, ons dynamische platform én de producenten.

Ook benieuwd hoe je jouw partnernetwerk kunt ondersteunen door lokale marktbewerking met het Marketing Extranet? Neem dan contact op met Remco Vermeer via 06-17048013!