21

Dec 2015

Maak kennis met het verbindingsplatform

Opzichzelfstaande systemen bieden toegevoegde waarde, maar het wordt nog veel interessanter als je deze koppelt aan andere systemen waar je graag mee werkt. Dankzij automatische koppelingen hoef je namelijk geen tijd meer te besteden aan het juist overzetten van informatie naar andere systemen. Je kunt hierdoor enerzijds tijd besparen, menselijke fouten voorkomen en je slagkracht vergroten dankzij het bundelen van verschillende datastromen. Anderzijds kun je de basis leggen voor meer inzicht en het nemen van betere beslissingen.Het koppelen van systemen gebeurt natuurlijk niet met naald en draad, maar met webservices, API’s, op XML gebaseerde systemen en andere technieken die verbinding tot stand brengen. Gekoppelde systemen brengen veel voordelen met zich mee. Denk aan efficiënter werken (lees: urenslokkende klusjes zoals administratieve taken zijn verleden tijd), sneller resultaat boeken en betere kwaliteit bieden dankzij slimme rapportages.Elk systeem kan gekoppeld worden, webshops bijvoorbeeld

We gebruiken als voorbeeld onze webshopmodule waarin je campagnemateriaal kunt maken, beheren, centraliseren, zenden en drukken. We lichten de voordelen hieronder toe.

Productie

Bij kleine maar ook bij grote organisaties blijft drukwerk een belangrijk onderdeel van het marketing- en salesproces. Indruk maken is daarbij een belangrijke factor. Toch komt het voor dat we onnodig veel tijd kwijt zijn aan het laten produceren van marketingcommunicatiemiddelen. Zo zijn de processen van (online)drukkers erg strak ingericht. Deze drukwerkproducenten accepteren bestellingen die rechtstreeks toegevoegd kunnen worden aan het productieproces, maar wanneer het middel onvoorbereid of onvolledig blijkt te zijn, dan lopen de kosten vaak hoog op. Niet echt voordelig. Online drukkers bieden vaak heel gunstige tarieven aan organisaties die hun drukwerkprocessen automatiseren. Kortom, profiteer bij drukwerkproducenten, maar ook bij leveranciers van promotie- of kantoorartikelen van gunstige tarieven en het feit dat de specificaties al bekend zijn. Dit scheelt enorm veel tijd in voorbereiding.


Administratie en rapportage

Niet alleen de productie kan automatisch verzorgd worden. De administratie mag natuurlijk ook niet ontbreken. Er kan een enorme efficiëntieslag behaald worden rondom het handmatig verwerken van bestellingen en de administratie die daarbij komt kijken. Systemen die hier heel goed in zijn (denk aan: Accountview en Salesforce) zijn erg interessant om te koppelen en zorgen voor meer gemak.


Hoe kun je een koppeling maken?

Een goede koppeling begint met het juist managen van de verwachtingen. Welke informatie wil je dat er doorgespeeld wordt aan welk systeem en welke informatie wil je zien als beheerder en is van toegevoegde waarde? De volgende vragen kunnen bijdragen aan de formulering van de briefing en zijn visueel weergeven in een distributieweergave:

Hoe moet er (automatisch) gecommuniceerd worden tussen de verschillende systemen?
Er zijn verschillende ‘koppelmediums’ mogelijk en sommige systemen houden een vaste opbouw aan. Daar moet je rekening mee houden.
-  Wat moet er (automatisch) gecommuniceerd worden tussen de verschillende systemen?
-  Rapportages, drukklare bestanden of informatiebronnen, niets is te gek en de mogelijkheden zijn oneindig.
-  Wanneer moet er (automatisch) gecommuniceerd worden tussen de verschillende systemen? Het tijdstip van de informatieoverdracht kan consistent, maar ook op  verschillende tijdstippen plaatsvinden.

Verbindingsplatform-2-1024x787 (jpg)

Nadat de briefing compleet is, kan de koppeling gemaakt worden en kan deze worden getest. Bij de webshop kun je in een proefperiode bestellingen simuleren en kijken of het gekoppelde systeem hier juist op reageert. Als alle partijen tevreden zijn met het resultaat, kan de koppeling live worden gezet.Verbindingsplatform = geïntegreerde marketingBij MarketingXpress kun je het begrip ‘verbindingsplatform’ breed interpreteren. Niet alleen zijn de tools die we aanbieden afzonderlijk te koppelen aan systemen van andere partijen, ook stimuleren de MarketingXpress-tools samen voor geïntegreerde marketing doordat de marketing- en salesafdeling met elkaar worden verbonden. Een natuurlijk gevolg hiervan is dat marketing en sales hand in hand gaan en beter leren samenwerken. De focus verplaatst zich hierdoor van intern naar extern. Dat is cruciaal, aangezien het valideren van klantbehoeftes van levensbelang is. Over dit laatste weiden we graag uit in een volgend artikel.Kortom

Zit jij met processen te stuntelen waar je veel te veel tijd aan kwijt bent en waar je tegen opziet? Wellicht kan het verbindingsplatform uitkomst bieden. We kijken graag met je mee welke processen geautomatiseerd kunnen worden. Neem contact op met de Marketing Helpdesk via 010 - 311 0 113 of stuur een e-mail voor meer informatie.