21

Mar 2016

Menselijk contact & technologie: de ultieme klantbeleving

We kunnen er niet meer omheen: de samenleving draait 24/7 op technologie. En toch vindt er een kleine schifting plaats: de bedrijven die de komende jaren hun klanten weer als mensen gaan behandelen, komen als winnaar uit de bus. Waarom is menselijk contact zo belangrijk en hoe kunnen bedrijven zich juist door de inzet van digitale technologie onderscheiden, zonder het menselijke contact uit het oog te verliezen?

Technologie meets human

We leven in een wereld waarin technologie onze manier van werken en de relatie die we hebben met onze klant, beïnvloeden. Via goed doordachte online touchpoints en een constante merkbeleving proberen we de hedendaagse klant voor ons te winnen. Dit doen we door ons te verplaatsen in het oriëntatie- en aankoopproces van de klant, dit goed te analyseren en de touchpoints hierop aan te passen. Deze contactmomenten worden vooral de laatste tijd in een rap tempo gedigitaliseerd. Klanten vinden dit fijn, want aankopen moeten weinig tijd en moeite kosten, toch?

Niet helemaal. Doordat bedrijven door de inzet van technologie steeds minder offline contact hebben met hun klanten, ligt het in de menselijke aard om iets wat schaarser wordt, meer te gaan waarderen. Dus hoewel menselijk contact tussen klant en bedrijf minder vaak voorkomt, betekent dat niet dat het daarmee ook minder belangrijk wordt. Juist tijdens situaties waarbij men wel op zoek is naar een niet-standaard oplossing of dat men wel iemand wil spreken met verstand van zaken, zijn de momenten die grote impact hebben.

Zorg voor balans

Zorg voor een scherpe focus op technologische ontwikkelingen en digitale devices verpakt in een menselijk jasje, want menselijk contact wordt steeds schaarser en de momenten die overblijven, zijn vaak erg belangrijk voor de klant. Blijf dus alert, weet wat komen gaat en ga na wat de momenten binnen jouw salesproces zijn dat klanten persoonlijk contact op prijs stellen.

MX kan helpen

Waar mensen, kennis en techniek samenkomen, ontstaat inspiratie en co-creatie. En door salesprocessen juist in te delen kan de combinatie met technologie (waar het kan) en menselijk contact (waar het nodig is) zorgen voor de ultieme klantbeleving. Bel voor meer informatie naar de Marketing Helpdesk (010 - 311 0 113)