27

Oct 2014

Voorlopers en digibeten: iedereen een stap vooruit

Er verandert veel. Omzetten die slinken, afscheid nemen van collega’s, efficiënter leren werken, hetzelfde of meer op moeten leveren, met minder capaciteit. Langzamerhand wordt verwacht dat we een geoliede machine worden, waarbij het ‘menselijke’ ontbreekt en de ‘creativiteit’ mist. Herkenbaar? Het gaat ook allemaal zo snel. We zitten in een transitie. Waarin we genoodzaakt zijn te veranderen, alleen die eerste stap… durf jij?

Mijn naam is Marga Mus en loop al een aardig tijdje in het marketingcommunicatie vak mee. Mijn belangrijkste missie is om de juiste mensen samen te brengen op het juiste moment. Ik was nooit een fan van tools en ICT. ‘Ik als digibeet in aanraking met systemen? Neh… niets voor mij, te oud, totaal geen verstand van. Momenteel is mijn weerstand hiertegen omgebogen. Ik zie nu in wat de toegevoegde waarde is van het verbinden van mensen, kennis én techniek. In deze blog vertel ik meer over mijn (verminderde) weerstand voor ICT, waarin ik niet de enige ben en welke ik bij veel mensen ervaar. De angst om te veranderen en het leren accepteren dat je niet alles hoeft te snappen. En hea… als ik het kan op m’n 60’ste, dan kan jij het ook.

Hoe verwonderd kan je zijn?
Bijna twee jaar geleden heb ik de eerste stap gezet en een afspraak gemaakt met Maarten Elsenaar, Managing Director van MarketingXpress. Je weet wel: zo’n slimmerik, heel veel verstand van eentjes en nulletjes, super zakelijk, dacht ik. Ik zat met een ingewikkeld project en wilde graag van gedachten wisselen over hulp door inzet van ICT. Ik had een bang vermoeden dat hij niet mijn taal zou spreken, maar dit was niet het geval. Hij was eerder rustig, analytisch en zeer goed luisterend. Hij was geïnteresseerd in mij als persoon en hoe het idee voor mijn project ontstaan was. Langzaam maar zeker wisten we samen mijn frustraties om te zetten naar een uitdaging, met een duidelijk plan en met realiseerbare mijlpalen. Hij heeft het woord ‘ICT’ niet in zijn mond genomen. De organisatie rond mijn merk efficiënter, effectiever en vooral innovatiever maken, daar draaide het om. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Hier wilde ik meer over weten en meer mee doen.

Technisch vreemd
Er is een bijzondere samenwerking ontstaan tussen de voorloper en de digibeet. En wat kunnen we veel van elkaar leren. Dankzij Maarten en zijn team sta ik open voor vernieuwing. Ik begrijp nu wat ICT voor mij kan betekenen en ik ben nu ‘one step ahead’, en dat op mijn leeftijd. Ik weet nog niet alle ins en outs en dat hoeft ook niet. Van mijn auto weet ik ook niet alle technische specificaties en bougies te vinden, wel weet ik dat de auto lekker en veilig rijdt en goed is afgestemd op mijn rijgedrag. Het is zo mooi om te ervaren en te zien, dat bedrijven een innovatieve en succesvolle doorstart hebben kunnen maken in samenwerking met MarketingXpress. Nogmaals: durf jij dit ook aan?’’

Het draait om mensen, wees creatief!
Heb jij het lef om te veranderen en je branchecollega’s een stap voor te zijn. Vergeet niet, dat ook jullie klanten, graag meegroeien met het nieuwe. Om jullie uit te dagen en de eerste stap te zetten, geven wij de eerste twee organisaties die zich via onderstaande link aanmelden, gratis en geheel vrijblijvend, een inhoudelijke en vooral persoonlijke ‘Managen van Kansen’ sessie met Maarten Elsenaar en mij, ter waarde van 750 euro, cadeau. Tijdens deze sessie bieden wij je handvatten om de kansen van je organisatie in kaart te brengen. En om helder te krijgen welk onbenut potentieel je laat liggen. Twee vragen: wat let je en heb jij het lef? Een 60+er ging je voor *knipoog*

Wanneer je op de volgende link klikt, je vraagstuk voorlegt en je op verzenden hebt gedrukt, neemt een teamlid van MarketingXpress zo spoedig mogelijk contact met je op. En wie weet behoor je tot de ‘lucky two’.