6 november 2015 Richard Koorevaar

De wearable: technologie in je kleding

De wearables zijn dit jaar flink in opkomst. Deloitte heeft voorspeld dat er in 2014 in totaal 10 miljoen wearables verkocht zullen worden, wat zal zorgen voor een omzet van 3 miljard dollar.

Tot voor kort werd het dragen van een wearable nog overbodig en prijzig gevonden, maar in 2015 zal die gedachte compleet veranderen. Onder andere Google, Apple en Motorola zijn druk bezig met de verkoop van wearables.

Wat is een wearable?
Een wearable is een gadget dat op het lichaam gedragen kan worden. Het kan zowel een sieraad als een kledingstuk zijn. Wearables kunnen veel dezelfde taken als bijvoorbeeld computers of mobiele telefoons vervullen. Voorbeelden van wearables die nu op de markt zijn, zijn de Google Glass (een soort smartphone op je hoofd) en diverse smartwatches zoals de Moto 360 en de Apple Watch. De huidige smartwatches werken nog niet zonder verbinding met een smartphone. Op de smartwatch kunnen taken of herinneringen via spraakherkenning aangemaakt worden, kan een oproep beantwoord worden of kan je hartslag afgelezen worden.

Wat kunnen wearables ons bieden?
Wearables zullen er zijn om ons leven nóg een stukje makkelijker te maken. De wearables zullen ons vooral veel gaan bieden op het gebied van gezondheid en fitness, maar ook op het gebied van educatie, navigatie, financiën, gamen en muziek. De draagbaarheid van de wearables zorgt ervoor dat ze goed gebruikt kunnen worden voor activiteiten als fitness. Bewegingsapps zoals RunKeeper, Nike+ en Runtastic zorgen wereldwijd voor een totaal van 25 miljoen gebruikers.

Behalve voor de persoonlijke gezondheid zullen wearables ook gebruikt kunnen worden voor het gemak en voor businessdoeleinden. Salesforce heeft een Salesforce Wear developer pack gelanceerd. Dit maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om diverse bedrijfsapplicaties te maken voor wearables. Zo wordt het binnenkort misschien mogelijk om in contact te blijven met jouw bedrijf, zonder laptop of smartphone. Belangrijke notificaties van het kantoor zullen net zo gemakkelijk af te lezen zijn als de tijd.

Wil je ideeën over het gebruik van wearables binnen het bedrijf uitwisselen? Neem dan contact op met MarketingXpress.

About the Author

Richard Koorevaar Je kan hem wakker maken voor de nieuwste technologische ontwikkelingen. Kijk niet raar op als hij tegen zijn pols praat – hij heeft een innige band met zijn Smartwatch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AL 15 JAAR HET MEEST GEAVANCEERDE PARTNER RELATIONSHIP MANAGEMENT PLATFORM