1 februari 2016 Richard Koorevaar

Wie zijn jouw contenthelden?

Je wilt content. Het liefst zo veel mogelijk, met goede inhoud en nog leuk geschreven ook. Je collega’s moeten hun pen (of toetsenbord) stevig beetpakken en dat a4’tje maar volkrijgen. Helaas heeft deze methode je nog weinig vruchten afgeworpen. Vind jouw contenthelden en laat ze in samenwerking met anderen prachtverhalen schrijven!

Het grootste deel van jouw collega’s schrijft niet omdat ze er ‘geen tijd’ voor hebben, of omdat ze het gewoon niet leuk vinden. Dat eerste bespraken we een tijdje terug al, maar hoe ga je met dat tweede om?

Wie zijn jouw contenthelden?

Je hebt waarschijnlijk geen budget om allemaal contentmarketeers in te huren, dus je moet het toch echt hebben van collega’s. De leukste stukjes content komen voort uit mensen die houden van taal. Tijd om die mensen te scouten!

Ze hoeven geen Nederlands kampioen dicteren of taalkundige te zijn, maar gewoon wat liefde voor de Nederlandse taal is voldoende. Motiveer hen om voor jou te schrijven en je bent direct al een stapje verder. Je hebt jouw contentheld gevonden, tijd voor content!

Belangrijk: verplicht dus niet al jouw collega’s om te schrijven. Laat alleen de mensen aan het woord die het leuk vinden om verhalen te schrijven. Die collega’s die jij blij kan maken met bijvoorbeeld mooi geschreven columns of prachtige woordgrapjes, geef hen dat A4’tje.

Maar, kunnen die andere collega’s helemaal niet meehelpen?

Tuurlijk wel. Content creëren is niet alleen schrijven. Zonder onderwerpen en interessante verhalen over actualiteiten ben je nergens. Misschien hebben die andere collega’s niet zo’n vlotte pen, maar hebben ze wel leuke ideeën of onderwerpen.

Bij MarketingXpress hebben we een Successenpaal in het leven geroepen op kantoor. Project af, ergens trots op of gewoon iets tofs gezien? Hang het aan de paal. Zo krijgen onze tekstschrijvers input voor nieuwe verhalen. Op deze manier draagt iedereen bij aan de stukjes content.

Benieuwd naar de successen die we samen met onze klanten vieren? Bekijk Ons Werk.

About the Author

Richard Koorevaar Je kan hem wakker maken voor de nieuwste technologische ontwikkelingen. Kijk niet raar op als hij tegen zijn pols praat – hij heeft een innige band met zijn Smartwatch.

AL 15 JAAR HET MEEST GEAVANCEERDE PARTNER RELATIONSHIP MANAGEMENT PLATFORM